השניצל הוא מאכל פופולרי בישראל, בעיקר בקרב משקי הבית. זה מוגש בדרך כלל עם תפוחי אדמה, שעועית לבנה וסלט.
סיפורו של השניצל החל בימי הביניים. הקהילות היהודיות באירופה היו מוגבלות למה שהן יכלו לאכול במהלך השבוע, ולכן היו משתמשים לעתים קרובות בשאריות הבשר מהשבת לארוחות בימי ראשון. המילה "שניצל" באה מהגרמנית "שנקן" שפירושה "נחש".
סיפורו של השניצל עבר כברת דרך מאז והוא הפך למזון יסוד במטבח הישראלי.
סיפורו של השניצל הוא סיפור ידוע. סיפורו של השניצל מסופר כבר למעלה מ-100 שנה. מספרים שאדם יהודי מגרמניה בשם אלברכט קושינסקי הכין את השניצל הראשון ב-1891. כיום מדובר במנה קלאסית שהוגשה במסעדות ברחבי העולם, כולל בישראל בה הומצאה.
הפופולריות של השניצל הישראלי גדלה עם אימוצו על ידי ישראלים בשנות ה-50 וה-60 שהיגרו לאמריקה, אירופה וקנדה לפני שחזרו לישראל כדי להקים עסק משלהם.
השניצל הוא מאכל מסורתי במטבח היהודי, שקיים מאז ימי הביניים. זוהי קציצה דקה ומטוגנת של בשר עגל או חזיר המוגשת באופן מסורתי עם פלחי לימון.
סיפורו של השניצל מתחיל באירופה בימי הביניים כאשר יהודים נאלצו לגור בגטאות או באזורים שהיו אסורים ללא-יהודים. היהודים נאלצו לבשל בשר שלא נצרך על ידי נוצרים והם מצאו דרך לעשות זאת באמצעות קמח, מים וביצים. הם התחילו לטגן את הבשר שלהם וללחם אותו בקמח וביצים, שהפך פופולרי בקרב כל התרבויות מכיוון שהיה קל להכנה, מהיר וטעים.
מי המציא את השניצל?
השניצל הוא מאכל גרמני פופולרי, העשוי מרצועות לחם דקות של עוף או חזיר מטוגנות ומוגשות עם לימון.
את מקורותיו של השניצל אפשר לייחס לימי הביניים בגרמניה. המנה הוכנה במקור עם שכבה דקה של בצק, שצופה לאחר מכן בקמח וביצה טרופה וטוגנה בחמאה או בשמן.
המילה "שניצל" באה מהמילה הגרמנית "schneiden", שמשמעותה לחתוך, המתייחסת לאופן שבו השניצל נחתך לרצועות
השניצל הוא מאכל פופולרי בגרמניה. הוא עשוי מפרוסות דקות של לחם עגל מטוגן או קציצת חזיר. המילה "שניצל" באה מהמילה הגרמנית ל"קציצה".
השניצל הומצא בוינה, אוסטריה, אך הוא התפרסם לאחר שהאוסטרים הכניסו אותו לישראל. המנה הפכה לפופולרית בקרב מהגרים יהודים בישראל ולאחר מכן התפשטה ברחבי העולם.
השניצל הוא מאכל אוסטרי ואוכל מהיר פופולרי בישראל. הוא עשוי מחתיכות דקות של עוף לחם מטוגנות בשמן עמוק.
השניצל הומצא על ידי עולים אוסטרים בישראל שחיפשו דרך להקל מעט על לחם העוף. השניצל הראשון נוצר על ידי אנטון לוץ, שזה עתה הגיע מאוסטריה ורצה למצוא משהו טעים עבור בני ארצו.
שניצל חזה עוף
שניצל עוף הוא מאכל העשוי מחזה עוף לחם ומטוגן המוגש לרוב עם לימון וצלפים.
ניתן למצוא את המנה הזו בווריאציות רבות ושונות בישראל, שם היא נחשבת למאכל לאומי.
שניצל עוף מוגש באופן מסורתי עם חתיכות לימון וצלפים.
שניצל חזה עוף הוא מנה שמכינים עם עוף טחון ופירורי לחם. הוא מוגש לעתים קרובות עם חתיכות לימון ומיונז.
המנה הזו קיימת מאז המאה ה-19, אך רק במאה ה-20 היא הפכה לפופולרית בישראל. השניצל הפך מהר מאוד למאכל פופולרי בבתי קפה ובמסעדות.
שניצלים בדרך כלל מטוגנים או נאפים בתנור, אבל יש גם מנות שבהן הוא נצלה או מוגש כסלט.
שניצל חזה עוף הוא סוג של שניצל העשוי מבשר חזה עוף. זהו מאכל פופולרי בישראל ובמדינות אחרות עם אוכלוסיות יהודיות גדולות.
שניצלים מוגשים לרוב עם תפוחי אדמה, לחם או אטריות. ישנן וריאציות רבות של המנה הזו שמשתנות במרכיבים ובשיטות הבישול.
בשנים האחרונות הפך שניצל חזה עוף לאחת המנות הפופולריות ביותר במסעדות ברחבי העולם.
שניצל וינאי עם בשר בקר
שניצל וינאי הוא קציצת עגל דקיקה בלחם שמוגשת בדרך כלל עם חתיכות לימון וסלט פשוט. הוא מוגש לרוב כמתאבן או כחלק מארוחה.
שניצלים וינאים עשויים מרצועות עגל דקות, לחם ומטוגן בחמאה או בשמן, ואז טובלים בביצה ופירורים לפני הטיגון שוב. הם מוגשים באופן מסורתי עם חתיכות לימון.
ניתן להכין שניצל וינאי מעוף או בקר, אבל בגרסה הווינאית המסורתית משתמשים בבשר עגל.
זהו מאכל אוסטרי מסורתי שעשוי מפירורי לחם ומטוגן בחמאה. זה מוגש בדרך כלל עם רוטב לימון או חומץ, או רוטב.
השניצל הווינאי עם בשר בקר הוא מאכל פופולרי גם בישראל, שם הוא מכונה "השניצל הישראלי".
שניצלים עשויים בדרך כלל מבשר עגל או עוף, אך לפעמים עשויים מדגים. ניתן להגיש עם מגוון רטבים כולל רוטב עגבניות, רוטב שמנת, שמנת חמוצה ורוטב יין לבן.
"שניצל וינאי הוא סוג של קציצת עגל בלחם שמקורו בוינה, אוסטריה. הוא מוגש בדרך כלל עם לימון ותפוחי אדמה מטוגנים".
המנה עשויה לרוב עם בשר עגל, אך בכמה וריאציות משתמשים בעוף או הודו במקום. את הבשר למנה זו ניתן לדפוק דק או לטחון לעיסה. שניצלים מוגשים בדרך כלל עם פלחי לימון ותפוחי אדמה מטוגנים. באוסטריה, המנה מוגשת לרוב עם כרוב אדום ושמנת חמוצה.
שניצל וינאי הפך לאחד המאכלים הפופולריים בישראל, שם הוצג לראשונה על ידי מהגרים יהודים מוינה בתחילת המאה ה-20.
איך מכינים שניצל
להכנת שניצל צריך להכין את חזה העוף. אתה צריך לדפוק אותו שטוח עם פטיש בשר כך שהוא דק וארוך. לאחר מכן, אתה יכול לכסות אותו בקמח, ביצה ופירורי לחם. יש לפרוס את העוף לרצועות דקות לפני הטיגון במחבת שמן חם כ-3-5 דקות מכל צד.
שניצלים פופולריים בישראל ובמדינות אחרות במזרח התיכון כמו לבנון וסוריה. הם עשויים מפירורי לחם, קמח, ביצים, בצל, שום, פטרוזיליה או אורגנו או טימין ומלח.
השיטה הנפוצה ביותר לבישול שניצל היא טיגון, אך ישנן גם שיטות אחרות. אלה כוללים צלייה ואפייה. המרכיבים הדרושים למנה זו הם פירורי לחם, קמח, מלח, ביצים ומים.
שניצל אוכלים עם תפוחי אדמה או צ'יפס. שניצל הוא מאכל פופולרי בישראל. זה נעשה על ידי לחם וטיגון פרוסות דקות של קציצות עוף או עגל עד שהן מזהיבות ופריכות.
שניצל מוגש באופן מסורתי עם רוטב עגבניות קל, חתיכות לימון, פטרוזיליה וגבינת פרמזן מגוררת. אפשר להגיש גם עם סלט בצד או צ'יפס.
איך לטגן שניצל?
בשביל להכין את השניצל המושלם צריך לדעת כמה טיפים וטריקים. הנה כמה מהם:
– השתמשו בחתיכה דקה של חזה עוף חתוכה לרצועות.
– השתמשו בכמות קטנה של קמח לציפוי רצועות העוף.
– מחממים שמן במחבת ומטגנים בצד אחד כשתי דקות לפני שהופכים ומטגנים בצד השני עוד שתי דקות.
– מוציאים מהמחבת ומסננים על נייר סופג.
– מגישים עם ירקות, רוטב, או בכריך ואם רוצים לשדרג את השניצל אז בתוך חלה.
כמה קלוריות יש בשניצל?
שניצל הוא סוג של מאכל על בסיס לחם מטוגן, העשוי בדרך כלל מבשר עגל, חזיר או עוף. הוא מוגש בדרך כלל בגרמניה, אוסטריה ושוויץ. בכל מדינה עושים את השניצל אחר..בארץ לא מטגנים עם חמאה ובחו”ל במקומות מסוימים כן ולכן הקלוריות שונות ממדינה למדינה.
גודל מנה טיפוסית של שניצל בארץ הוא כ-100 קלוריות ליחידה. בשניצל ישראלי מסורתי יש כ-100 קלוריות. זה מוגש בדרך כלל עם צ'יפס ומיץ לימון שמוסיפים עוד מעט קלוריות.
כמה זמן מטגנים שניצל
ישנם סוגים שונים של שניצלים בישראל. הסוג הנפוץ ביותר הוא שניצל עוף, שניתן להכין עם פירורי לחם או ארוחת מצות כציפוי.
זמן ההכנה לשניצל ישראלי הוא 5 דקות וזמן הטיגון 7-8 דקות. המפתח להכנת השניצל המושלם הוא להשתמש במחבת טפלון. זה יבטיח שהשניצל לא יידבק למחבת ויהיה קל להפוך אותו.
במשך תקופה ארוכה עשו שניצלים מבשר עגל. כיום, הם עשויים לעתים קרובות עם עוף.
כשמטגנים שניצלים בשמן או בחמאה עדיף להשתמש בטמפרטורה שבין 180°C-190°C. בטיגון שניצלים בחמאה בלבד הטמפרטורה צריכה להיות סביב 160°C-170°C ובטיגון בשמן זית בלבד הטמפרטורה צריכה להיות סביב 190°C-200°C.
מה עוד צריך לדעת?
כשזה מגיע לבישול שניצל, יש שתי אפשרויות כשמבשלים אותו על הכיריים: או להשתמש בטוסטר אובן או להשתמש במחבת. האפשרות הראשונה היא הנפוצה ביותר מכיוון שניתן לבשל שני שניצלים בבת אחת.
אפשרות המחבת מחייבת להוסיף שמן לפני הכנסת הקציצות ואז לבשל אותן על אש גבוהה עד שהן מזהיבות.
איך להכין שניצל בתנור
המתכון הזה הוא דרך מצוינת להכין ארוחה פשוטה אך טעימה. ייקח לך בערך 15 דקות להכין ולבשל.
תהליך הכנת שניצל בתנור הוא די פשוט. ראשית, תצטרכו לשטח את חזה העוף בעזרת הידיים כך שיהיה דק מספיק לבישול אחיד משני הצדדים. לאחר מכן תשפשפו אותו במלח ופלפל לפני שתכניסו לתבנית מצופה בשמן. לאחר שהעוף התבשל, הסר אותו מהמחבת ונותן לו לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים לרצועות דקות להגשה.
שניצל בתנור הוא מאכל שקל להכין בבית, אבל יש כמה וריאציות שאפשר לעשות בהתאם להעדפה או למרכיבים שיש לכם. למשל, אם אתה רוצה יותר
לרוב חותכים שניצלים לחתיכות קטנות ולאחר מכן משרים אותם בחלבון ביצה ובפירורי לחם לפני הטיגון. הם מוגשים בדרך כלל עם פירה או צ'יפס וכן רוטב חזרת.
למי שנמצא במצב רוח לארוחת ערב טעימה וקלה, שניצל הוא הבחירה המושלמת. זהו סוג של קציצת בשר מטוגנת בלחם שעשוי בדרך כלל מבשר עגל או עוף.
שניצלים פופולריים בישראל מכיוון שהם קלים להכנה וניתן לבשל אותם בדרכים רבות ושונות. אפשר למצוא גם מתכוני שניצל באינטרנט, אבל תצטרכו להתאים אותם לטעם שלכם.
אופן הבישול המסורתי של שניצל כולל טיגון בחמאה עד שהוא מזהיב משני הצדדים לפני הוספת ביצים, קמח ופירורי לחם ליצירת הציפוי. שיטה זו מעניקה לבשר קרום פריך תוך שמירה על לחות בפנים.
דרך נוספת לבשל שניצל היא אפייתו במקום טיגון.